Duży elektryczny opiekacz do orzeszków forma-24s

PRODUCENT: - brak producenta -
WYSYŁKA: do 24h
Ocena 0 / 6

OPIS produktu:

Elektryczna forma do pieczenia ciastek w kształcie orzechów włoskich - 24 sztuk. Wykonano ją ze specjalnego stopu metalu pokrytego powłoką zapobiegającą przywieraniu. Pokrywa z zatrzaskiem. Lampki kontrolne zasilania i pracy.

Jednorazowo można wypiekać 24 ciasteczka-orzeszki.

SPECYFIKACJA:Termostat automatycznie regulujący temperaturęObudowa z tworzywa sztucznego z izolacją termiczną Element grzejny pokryte powłoką zabezpieczającą przed przywieraniem Kolory: Biały Moc: 1400WZasilanie: 220-240V/50HzLampki kontrolne (zasilanie i termostat) Podstawa antypoślizgowa.

Instrukcja po polsku.

Przepis na ciasteczka/orzeszki:Ciasto: 4 szklanki mąki ¾ szklanki cukru 1 rozpuszczone masło 2 jajka 1 żółtko ½ łyżeczki sody 2 łyżki kwaśnej śmietany specjalna patelnia lub elektryczny opiekacz do orzeszków Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto.

Z ciasta formujemy kuleczki mniej więcej 1cm średnicy. Patelnię rozgrzewamy, pierwszy raz smarujemy dołeczki pędzelkiem niewielką ilością oleju. Do gorącej patelni lub opiekacza, w miejsca dołeczków wrzucamy kuleczki.

Zamykamy i około 30 sek. przytrzymujemy. Gdy się zarumienią należy je wyjąć. Powinny powstać równe połówki łupinek. Łupinki nie napełnione można przechowywać w woreczku przez dłuższy czas.

Masa: ½ margaryny ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 2 łyżki kakao 2,5 szklanki mleka w proszku Wszystkie składniki oprócz mleka w proszku należy zagotować. Wystudzoną masę mieszamy łyżką z 2 i ½ szklanki mleka w proszku (nie może być granulowane!).

Czekamy chwilę, aż masa lekko stężeje. Połówki orzeszków napełniamy masą i składamy Możliwy efekt: .

Opinie o produkcie:ZOBACZ: WSZYSTKIE OPINIE

Twoja opinia może być pierwsza.

pokazuje 0-0 z 0 opinii

Dodaj opinię >

Uwaga!

ocena
nowy kod obrazka

treść *